Toggle navigation
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler
Unlar
Glutensiz Unlar
Ekmek Unu Karışımları
Profesyonel Unlar
Profesyonel Ekmek Miksleri
Kurabiyeler
Tarifler
Profesyonel
Medya
İnsan Kaynakları
İletişim
Anasayfa
Tarifler
Kek Tarifleri
Cennet Hurmalı Kek
Paylaş:
SERVİS
HAZIRLAMA
ZORLUK
Cennet Hurmalı Kek
Malzemeler:
Kek için;
3 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
4 adet cennet hurması
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
Üzeri için;
1 adet cennet hurması
2 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Kek için;
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Derin bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını güzelce harmanlayın.
Çekirdeğini çıkararak püre haline getirdiğiniz cennet hurması ve sıvı yağı çırpın.
Çırpa kabında şeker ve yumurtaları kabarana dek iyice çırptıktan sonra hurmalı karışımı ilave edin ve tamamen karışana dek çırpın.
Son olarak unlu karışımı ekleyerek iyice karıştırın.
Kek kalıbına dökün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Üzeri için;
Cennet hurmasını ince ince doğrayın üzerine biraz toz şeker serpin
180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kekin üzerine yerleştirin, dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun...
Tarifler
Çikolatalı Bundt Kek
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Geniş ve derin (tercihen bundt tipi) teflon kek kalıbınızın içini biraz ...
Devamını Oku
Tarifler
Helvalı Brownie
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.
Başka b ...
Devamını Oku
Tarifler
Elmalı Light Yaz Keki
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
24-25 cm' lik yuvarlak bir borcamı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ il ...
Devamını Oku
Tarifler
Çilekli Vanilyalı Cupcake
Fırınınızı önceden 190°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Muffin kalıplarına cupcake kağıtları yerleştirin.
Un, kabartma ...
Devamını Oku
Tarifler
Kahveli Çikolatalı Kek
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Kelepçeli 23 cm' lik kalıbınızın kelepçesini açın, tabanını ters çevirin ...
Devamını Oku
Mesajınız Gönderildi
Kapat
Anasayfa
Mesajınız Gönderilemedi
Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.
Kapat
Anasayfa