Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Yumurtaları ve şekeri derin bir kap içerisinde köpürene kadar çırpın.
Hazırladığınız karışıma un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırma işlemine devam edin.
Tüm karışımı, yağlanmış unlanmış kalıba dökün ve önceden 180°C’ye ayarladığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen keki soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra robottan geçirin.
Ayrı bir kap içerisinde robottan geçirdiğiniz keki, kek için ayırdığınız kuru meyve parçaları ve krema ile karıştırıp ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin.
Üzeri için; beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
Kuru meyve parçalarını rondodan geçirip toz haline getirin.
Hazırladığınız ceviz büyüklüğündeki kekleri bir çubuk yardımı ile önce erimiş beyaz çikolataya ardından kuru meyve parçalarına bulayın ve buz dolabında soğumaya bırakın.
Soğuyup katılaştıktan sonra servis edebilirisiniz.
Afiyet olsun...
Tarifler
Çikolatalı Bundt Kek
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Geniş ve derin (tercihen bundt tipi) teflon kek kalıbınızın içini biraz ...
Devamını Oku
Tarifler
Helvalı Brownie
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.