Baharatlı Cevizli Sonbahar Keki

Baharatlı Cevizli Sonbahar Keki

Sonbahar, sıcaklardan, soğuk havalara geçtiğimiz, hastalıkların peşimizi bırakmadığı mevsimlerin başında gelir. Haliyle bu mevsimde yediklerimize daha da dikkat etmemiz gerekir. Demir ve folik asit ile zenginleştirilmiş Söke Geleneksel un ile yapacağınız kekin içinde ceviz, tarçın, zencefil muskat düşünün! Sonbaharın sağlığımız üzerindeki kötü etkisini azaltmak için sizce de iyi bir yöntem değil mi? Haydi o zaman her zaman pişirdiğiniz keke tarifimizdeki faydalı malzemeleri de ekleyerek mükemmel bir sonbahar keki hazırlayın!

Malzemeler:

3 su bardağı Söke Geleneksel Un
1,5 su bardağı tereyağ (yumuşamış)
1 su bardağı süzme yoğurt
2 su bardağı toz şeker
1 + çeyrek su bardağı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 yumurta
1 yemek kaşığı vanilya
2,5 yemek kaşığı karışık baharat (tarçın, zencefil, muskat vb.)
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz (doğranmış)

Hazırlanışı:

1. Kek kalıbınızın içini yağlayın ve unlayın.
2. Bir kapta yoğurt ve tereyağını çırpın.
Toz şeker, çeyrek su bardağı esmer şeker, tuzu ve birer birer yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin.
3. Vanilya, un, baharat karışımından 1 yemek kaşığı ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
4. Diğer bir kapta ceviz, esmer şekeri kalanı, ve baharatın kalanını karıştırın.
5. Kek hamurundan kek kalıbına biraz dökün, üzerine cevizli karışımı boşaltıp üzerini tekrar hamurun kalanıyla kapatın.
6. Isıtılmamış fırına yerleştirip ve 150 derecede çalıştırın. 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Kürdan batırdığınızda kuru gelecek kıvamda olduğunda fırından alabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa