Glutensiz Şeftalili Kek

Glutensiz Şeftalili Kek

Malzemeler:

  • 8 Yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 2 Yumurta (orta boy)
  • 1,5 Tatlı kaşığı vanilya
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 2 Su bardağı Söke Glutensiz Un
  • 1,5 Tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 adet şeftali (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış)

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızı sıvı yağ ile yağlayın ve tabanına pişirme kağıdı yapıştırın.
  3. Bir çırpma kabında yumuşak tereyağını şekerlerle birlikte 2-3 dakika rengi hafif açılıp kabarıncaya kadar çırpın.
  4. İçine teker teker yumurtaları ekleyin. Vanilyayı ve yoğurdu da ekleyip hafif çırpın.
  5. Ayrı bir kapta Söke Glutensiz Un, kabartma tozu, tarçın, karbonat ve tuzu harmanlayın ve karışıma ekleyin.
  6. Kek karışımı olduğunda çırpmayı bırakın, içine küp küp kestiğiniz şeftalileri ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  7. Hamuru bir sıyırıcı yardımıyla yağlanmış kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
  8. Fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
  9. Çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve ister çırpılmış krema ve şeftali dilimleriyle, ister sade şekilde servis yapın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa