Glutensiz Sade Kek

Glutensiz Sade Kek

Malzemeler:

  • 3 yumurta (orta boy)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket Söke Glutensiz Sade Kek Unu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. 20 cm' lik kelepçeli kalıbınızı sıvı yağ ile yağlayın.
  3. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına koyun ve karışım beyazlaşıncaya kadar 5 dakika çırpın.
  4. Üzerine Söke Glutensiz Sade Kek Unu’nu ilave ederek 1 dakika çırpın. Daha sonra sütü ve yağı ilave edip karışım homojen hale gelinceye kadar mikser ile 2 dakika daha çırpın.
  5. Hamuru bir sıyırıcı yardımıyla yağlanmış kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
  6. Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  7. Çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve keki kalıptan çıkarın.
  8. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa