Glutensiz Poğaça

Glutensiz Poğaça

Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
Aldığı kadar Söke Glutensiz Un

Hazırlanışı:

1. Ilık süt, instant maya ve şekeri bir kasede karıştırıp 10 dakika bekletin.
2. Sıvı yağ, tuz ve yumurta beyazını ekleyin ve karıştırın.
3. Glutensiz unu bir yandan yoğurarak ekleyin. Hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar ekleyebilirsiniz.
4. Hamuru tezgaha alıp üzerini örtün ve kabarana kadar 45 dakika bekletin.
5. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.
6. 30 dakika mayalandırın ve yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirerek 180 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa