Glutensiz Pizza

Nasıl Hazırlanır ?

Glutensiz Pizza

4 Kişilik - 1 Saat

Glutensiz beslenenler için pizza günlerini taçlandıracak tarifimizle geldik. Ailecek bir araya geldiğiniz pizza günlerinde çıtır çıtır hamuru sohbetlerinize karışırken, bol malzemesindeki uzayan peynirle kahkahalara boğulacağınız. İştahınızı arttıran kokusu ve lezzetiyle enerjinizi yükseltecek pizza tarifi burada sizleri bekliyor.

Malzemeler:

  • 3,5 Su bardağı Söke Glutensiz Un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su

Üzeri için;

  • Rendelenmiş mozzarella peyniri
  • Domates
  • Mantar
  • Mısır

Pizza sosu;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir karıştırma kabı içerisine un ve diğer malzemeleri alın, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız pizza hamurunun üzerini bir streç film ile kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Pizza sosunu hazırlamak için bir tencere içerisine sıvıyağ, rendelenmiş domates, salça, nane ve tuzu alın ve suyunu çekip kıvam alana kadar pişirin.
  5. Tezgaha un serpin ve mayalanmış hamuru fırın tepsinize göre şekil vererek açın.
  6. Pizza hamurunu fırın tepsisine alın ve üzerine pizza sosunu sürün.
  7. Pizza sosunun üzerine mozzarella peyniri ekleyip sırasıyla domates, mantar, mısır ekleyin ve kalan rende mozzarella peynirini tüm malzemelerin üzerine serpin.
  8. 180°C’de 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa