Glutensiz Limonlu Muffin

Nasıl Hazırlanır ?

Glutensiz Limonlu Muffin

Glutensiz beslenenlere mis kokulu ferah bir lezzet özel tarifimizde. Siz de glutensiz besleniyorsanız muffin lezzetinden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Kolay hazırlanışı ve sağlıklı içeriğiyle çayın yanında her zaman arayacağınız tatlar glutensiz tariflerimizde…

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı Söke Glutensiz Un
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Karıştırma kabına aldığınız yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
  3. Limon kabuğu rendesi, süt ve sıvı yağı ekleyip çırpınmaya devam edin.
  4. Ardından glutensiz un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek akışkan bir hamur elde edene kadar çırpın.
  5. Hamuru pişirme tepsisine dizdiğiniz muffin kalıplarına paylaştırın ve üzerlerine damla çikolata serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar ortalama 20 dakika pişirin.
  7. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa