Glutensiz Kirazlı Kek
Yumuşacık kıvamı ve beğenilen lezzetiyle size kek tarifi hazırladık: İçine kirazları ekledik yaz koksun diye, glüteni çıkardık glüten hassasiyeti olanlarda yiyebilsin diye. Şimdi de tarifimizi buraya kaydettik sizler de yapabilin diye.
Malzemeler:
- 200 g çekirdekleri ayıklanmış kiraz
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı krema
- 2 su bardağı Söke Glutensiz Un
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilin
Hazırlanışı:
- Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
- Çekirdekleri ayıklanmış kirazların üzerine nişasta ilave edin ve ezilmemelerine özen göstererek hafifçe nişastaya bulayın.
- Derin bir kabın içerişinde yumurta ve şekeri ekleyin ve çırpın.
- Ardından hazırlamış olduğunuz karışıma süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Karışıma kremayı ilave ederek tüm malzemeleri birbirine iyice yedirin.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve un parçaları kalmayana kadar iyice karıştırın.
- Son olarak nişastaya buladığınız kirazları da karışıma ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen ya da yuvarlak bir kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış fırında içi iyice pişene ve üzeri kızarana kadar pişirin.
- Dinlendirdikten sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...