Glutensiz Çörek

Nasıl Hazırlanır ?

Glutensiz Çörek

Malzemeler:

  • 3,5 su bardağı Söke Glutensiz Un
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurta (orta boy)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 adet kapya biber (küp şeklinde doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (küp şeklinde doğranmış)
  • Çeyrek demet dereotu yada maydanoz (ince doğranmış)

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. 12’li muffin kalıbınızın iç kısımlarını margarin ile yağlayın.
  3. Söke Glutensiz Unu ve kuru mayayı çırpma kabına alın ve çırpıcı ile karıştırın.
  4. Üzerine yumurta, toz şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık sütü ekleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın.
  5. Dereotu, kırmızı biber ve yeşil biberi ilave edip spatula ile iyice karıştırın.
  6. Hamuru muffin kalıbına paylaştırın ve fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  7. Çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve kalıptan çıkarın.
  8. Soğuduktan sonra servis yapın.


Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa