2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayıralım)
1 kase oda sıcaklığında tereyağı
3 su bardağı Söke Geleneksel Un
Şerbeti için;
3,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemesi için;
Antep fıstığı
Hazırlanışı:
Derin bir kap içerisinde şeker, irmik, kabartma tozu, vanilin, yoğurt, yumurta, tereyağı ve unu karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur kıvamına getirin.
Hazırladığınız hamura şekil vererek fırın kabına dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla üzerini çizin.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hamurlar fırında pişerken bir tencereye su, şeker ve limon suyunu ekleyerek kaynatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
Fırından çıkan sıcak hamurların üzerine soğuyan şerbeti dökün.
Toz antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz.