Mandalinalı Muhallebi

SERVİS

3-4 Kişilik

HAZIRLAMA

35 Dakika

ZORLUK

Orta

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi vitamin deposu mandalina ve kıvamı nişastası ile bağlanan muhallebi. Anneli eli lezzetini aratmayacak, lezzeti ile mest eden ferahlatıcı bu lezzeti meyve saatinde servis ederek sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz.

Mandalinalı Muhallebi

Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 demet taze nane

Sos için;

  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı nişasta

Hazırlanışı:

  1. Bir tencereye süt, şeker, un, mısır nişastası ve vanilyayı alıp karıştırarak pişirin ve altını kapatın. Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.
  2. Başka bir tencereye mandalina suyu, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak pişirmeye başlayın ve yoğunlaşıp kıvam aldığında ocaktan alın.
  3. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde muhallebilerin üzerine dökün.
  4. Taze nane ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa