Bazen sebepsizce burnumuza kavrulmuş un kokusu gelir işte o anda kalkıp bu tarifi denemelisiniz. Kıvamı ve lezzetiyle iyi ki yapmışım diyeceğiniz bu tarif sizi ve ailenizi mutlu etmeye yetecek.
Dondurmalı Un Helvası
Malzemeler:
Şerbeti için;
2 su bardağı su
2 çay bardağı toz şeker
Helva için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Süslemek için;
Antep fıstığı
Hazırlanışı:
Şerbeti hazırlamak için bir tencere içerisinde su ve şekeri kaynatın.
Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
Bir tava içerisinde tereyağını eritin ve üzerine sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Tavanın içerisine unu ilave edin ve kavurun.
Kavrulmuş olan un üzerine soğuyan şerbeti ilave edin ve hızlı bir şekilde karıştırın.
Hazırladığınız karışımı suyu çekene kadar kavurun ve üzerine ceviz ekleyerek bir miktar daha karıştırın.
Bir kaşık yardımı ile şekil verin ve dilerseniz üzerine antep fıstığı ekleyerek dondurma ile servis edin.