Yoğrulmayan Ramazan Pidesi

Nasıl Hazırlanır ?

Yoğrulmayan Ramazan Pidesi

Malzemeler:

2,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 su bardağı su
Sıvı yağ
Çörekotu ve susam

Hazırlanışı:

1. Un, tuz ve şekeri harmanlayın.
2. Maya ve suyu ekleyerek hamur elde edene dek karıştırın, uzun bir yoğurma işlemi yapmıyoruz.
3. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalandırın.
4. Hamuru unlu tezgaha alıp yuvarlak şekilde açın.
5. Yağladığınız fırın tepsine alıp üzerini örterek 45 dakika daha mayalandırın.
6. Hamur iki katına çıktığında elinizle pide şekli verebilirsiniz.
7. Üzerine fırça ile biraz sıvı yağ ve tercihinize göre çörekotu ve susam serperek 200 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa