Fırınınızı önceden 240°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Bir karıştırma kabı içerisine 1 paket maya ve 2 bardak suyu alıp, maya çözülesiye kadar iyice karıştırın.
Geniş bir kase içerisine siyez unu ve tuzu ekleyerek bir spatula yardımı ile karıştırın. Karıştırma kabı içerisine unu ekleyip bir tur daha karıştırın.
Çözdürdüğünüz mayayı karıştırma kabına azar azar ekleyerek spatula ile karıştırmaya devam edin.
El ile toparlanmasına gerek kalmadan spatula yardımı ile karıştırdığınız bir hamur elde edin. Hamur toparlandıktan sonra hamurun etrafına bir çay bardağı zeytinyağını dökün.
Spatula ile aşağıdan uyarıya doğru hamuru hareket ettirip zeytinyağını emmesini sağlayın. Hamurun zeytinyağının içerisinde yüzer kıvama gelmesini sağlayın.
Yağladığımız fırın tepsisine hamuru alıp tepsi ölçüsünde eliniz ile açın. Zarf yapar gibi hamuru katlayın ve hamuru tekrar kase içerisine alıp üzerini bir miktar yağlayıp streç filim ile örtün. Yarım saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurunuzu tekrar fırın tepsisine alıp elinizle tekrar açın. İçerisine hazırladığınız iç malzemeleri ekleyin ve zarf şeklini verip tekrar karıştırma kabına alın ve tekrar üzerini yağlayıp streçleyip bir saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurunuzu pişirme kabı içerisine alıp parmak uçlarınız ile kabın şeklini alacak şekilde yayın.
Üzerini domates, zeytin, biberiye, kekik ile süsleyip önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız ekmeğimizi bir fırça yardımı ile tekrar yağlayın.
Afiyet olsun...
Tarifler
Tam Buğday Ekmeği
Bir çırpma kabına Söke Tam Buğday Ekmeği Un Karışımını ve kuru mayayı koyup elinizle harmanlayın.
Üzerine yaklaşık 2 su bardağı ılık ...
Devamını Oku
Tarifler
Köy Ekmeği
Bir çırpma kabına Söke Köy Ekmeği Un Karışımını ve kuru mayayı koyup elinizle harmanlayın.
Üzerine yaklaşık 2 su bardağı ılık su ila ...
Devamını Oku
Tarifler
Çavdarlı Ekmek
Bir çırpma kabına Söke Çavdarlı Ekmek Unu Karışımını ve kuru mayayı koyup elinizle harmanlayın.
Üzerine yaklaşık 2 su bardağı ılık s ...
Devamını Oku
Tarifler
Ruşeymli Ekmek
Bir çırpma kabına Söke Ruşeymli Ekmek Unu Karışımını ve kuru mayayı koyup elinizle harmanlayın.
Üzerine yaklaşık 2 su bardağı ılık s ...
Devamını Oku
Tarifler
Pratik Ekmek Topları
Bir kaba sıcak suyu koyun. Üzerine erimiş tereyağı, kuru maya, tuz ve balı ekleyip karıştırın.