Pırasalı Örgü Ekmek

Nasıl Hazırlanır ?

Pırasalı Örgü Ekmek

Malzemeler:

1 adet ekmek, 3 saat

Ekmek hamuru için;
3 su bardağı Söke Geleneksel Un
Yarım su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya
2,5 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta
2 yemek kaşığı bal

İç Harç için;
1 sap pırasa
1 sap taze sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Üzeri için;
Çörekotu, susam
1 yumurta

Hazırlanışı:

1. Bir kapta su, maya ve yarım yemek kaşığı şekeri iyice karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.
2. Bu sırada kalan şekeri, unu ve tuzu başka bir kapta çırpın. Yumurtaları, zeytinyağını ve balı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
3. Mayalı karışımı una ekleyin ve karıştırın. Hamur haline gelene dek iyice yoğurun. Aldığı kadar un eklenebilir.
4. Temiz bir kabı yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Streç filmle örterek 1-1,5 saat hamur iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
5. Bu sırada bir tavada zeytinyağını ısıtın. Pırasa ve sarımsağı tuz-karabiber ile kavurun.
6. Hamur mayalanınca üzerine bastırarak gazını alın ve üç eşit parçaya bölün.
7. Tezgahınızı unlayın ve her parçayı teker teker merdane ile uzunlamasına açın.
8. İçine pırasalı harçtan ekleyip hamuru silindir şeklinde rulo yapın. Aynı işlemi diğer iki hamur parçası içinde tekrarlayın.
9. Elde ettiğiniz 3 adet pırasalı silindir şeklindeki hamur parçalarından bir örgü oluşturun. Örgünün iki ucunu hamurları birbirine yapıştırarak kapatın.
10. Ekmeğin üzerine yumurta sürün ve 1 saat kadar daha mayalandırın.
11. Fırını 190 derecede çalıştırın ve mayalanma sona erdiğinde kalan yumurtayı ekmeğe sürün. Çörekotu ve susamla süsleyerek fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa