Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
20 cm'lik döküm bir tava veya borcamınızın her yerini hafif yağlayın.
Büyük boy bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.
Haşlanmış patates, çiğden rendelenmiş patates, yumurta, yumurta beyazı, sıvı yağ ve sütü başka bir kasede çırpın.
İki karışımı birleştirip elinizle yoğurun. Cıvık ve ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Tezgaha bolca un serpin, hamuru tezgahın üzerine alın. Tepesine de hafif un serpin ve hamuru katlama hareketleriyle yoğurarak yuvarlak hale getirin.
Hamuru hazırladığınız kalıba koyun ve elinizle üzerine hafif bastırarak kenarlara doğru hamuru çok az genişletin. Üzerine keskin bir bıçakla çizikler atın.
Fırında yaklaşık 45-50 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp kalıbında 5 dakika bekletin sonra bir ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
Tarifler
Tam Buğday Ekmeği
Bir çırpma kabına Söke Tam Buğday Ekmeği Un Karışımını ve kuru mayayı koyup elinizle harmanlayın.
Üzerine yaklaşık 2 su bardağı ılık ...
Devamını Oku
Tarifler
Köy Ekmeği
Bir çırpma kabına Söke Köy Ekmeği Un Karışımını ve kuru mayayı koyup elinizle harmanlayın.
Üzerine yaklaşık 2 su bardağı ılık su ila ...
Devamını Oku
Tarifler
Çavdarlı Ekmek
Bir çırpma kabına Söke Çavdarlı Ekmek Unu Karışımını ve kuru mayayı koyup elinizle harmanlayın.
Üzerine yaklaşık 2 su bardağı ılık s ...
Devamını Oku
Tarifler
Ruşeymli Ekmek
Bir çırpma kabına Söke Ruşeymli Ekmek Unu Karışımını ve kuru mayayı koyup elinizle harmanlayın.
Üzerine yaklaşık 2 su bardağı ılık s ...
Devamını Oku
Tarifler
Pratik Ekmek Topları
Bir kaba sıcak suyu koyun. Üzerine erimiş tereyağı, kuru maya, tuz ve balı ekleyip karıştırın.