Kuru Üzümlü Ekmek

Nasıl Hazırlanır ?

Kuru Üzümlü Ekmek

Malzemeler:

4,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı kefir
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
65 g tereyağ
1 su bardağı kuru üzüm

Hazırlanışı:

1. Un, şeker, tuz ve karbonatı bir kapta harmanlayın.
2. Soğuk ve küp küp doğranmış tereyağını bu karışıma ekleyip elinizle tereyağını unlu karışıma ufalayarak yedirin.
3. Kefir ile yumurtayı birlikte çırpın ve unlu karışıma ekleyin.
4. Hamur haline gelene dek iyice karıştırın.
5. Son olarak kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın.
6. Hamuru yağlanmış bir döküm tava veya borcama alın ve üzerine bıçak ile bir carpı işareti verin.
7. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırına verip 45 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa