Ispanaklı Ekmek

SERVİS

4-5 Kişilik

HAZIRLAMA

120 Dakika

ZORLUK

Orta

Ispanaklı Ekmek

Malzemeler:

  • 1/2 kg ıspanak
  • 3,5 su bardağı Söke Tam Buğday Unu
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı Ilık süt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta akı
  • 1/2 kahve fincanı mavi haşhaş

Hazırlanışı:

  1. Ispanakların yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin.
  2. 2 su bardağı unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  3. Yaş mayayı ılık suyun içinde ezin ve unun ortasına koyun.
  4. Süt, zeytinyağı, şeker ve tuzu da ekleyin azar azar unu ilave ederek yoğurun.
  5. Hamur ele yapışmayacak hale gelene kadar un ekleyerek yoğurma işlemine devam edin.
  6. Hamur hazır olduğunda üzerini nemli bir bezle kapatarak ılık bir yerde iki katı kadar kabarıncaya dek mayalanmaya bırakın.
  7. Mayalanmış hamuru tekrar yoğurun ve iki eşit parçaya ayırın.
  8. Bir parçasına ıspanak püresi ekleyin ve yoğurun.
  9. Elde edilen iki farklı hamurdan yumruk büyüklüğünde toplar yaparak yan yana birbirine yapışacak şekilde fırın tepsisine dizin ve ılık bir yerde 30 dakika daha bekletin.
  10. Üzerine hafif yumurta akı sürün ve haşhaş serpin.
  11. 180°C fırında ekmeğin altı ve üstü kızarana dek pişirin.
  12. Dinlendirin ve servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa