Focaccia Ekmeği

Nasıl Hazırlanır ?

Focaccia Ekmeği

Malzemeler:

  • 3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 30 g yaş maya
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 dal taze kekik (küçük küçük bıçakla doğranmış)
  • 2 dal taze biberiye (küçük küçük bıçakla doğranmış)
  • Yarım su bardağı siyah zeytin (çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş)
  • Yarım su bardağı kurutulmuş domates (sertse biraz sıcak suda beklettikten sonra küp küp kesilmiş)

Hazırlanışı:

  1. Ufak boy bir kasede yaş mayayı suyun bir kısmı ile kaşıkla karıştırarak eritin.
  2. Bir çırpma kabına unu ve tuzu koyup elinizle harmanlayın. Sırasıyla yaş mayalı su, suyun kalanını, bal ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlayın. Kekik, biberiye, zeytin, kuru domatesleri de ekleyin ve yoğurmaya devam edin. (Ele yapışan cıvık bir hamur olacak, fazladan un sakın eklemeyin).
  3. Sıvı yağ ile yağlanmış 26 cm'lik döküm bir tavaya veya 26 cm'lik yağlanmış başka bir kalıba hamuru koyun.
  4. Elinize iki yemek kaşığı zeytinyağı alın ve parmaklarınızla bastırarak hamuru tüm kalıba yayın.
  5. Hamurun üzerine biraz daha biberiye ve kekik serpiştirin. Üzerini bir havluyla kapatarak 25 dakika oda sıcaklığında mayalanması için bırakın.
  6. Bu sürenin sonunda ekmeği soğuk fırına koyun. Fırınınızı fanlı ayarda 180 dereceye ayarlayın ve üzeri kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakın (Eşit kızarması için sürenin yarısında kalıbın diğer tarafını çevirebilirsiniz).
  7. Fırından çıkar çıkmaz bir fırça yardımıyla ekmeğin üzerine zeytinyağı sürün. Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa