Focaccia Ekmeği
Zeytin yağı ve taze baharatlarla hazırlanan leziz İtalyan ekmeği lezzetine artık evinizde de kolayca erişebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sizin için hazırladığımız tarifimizi uygulamak ve lezzetin keyfini çıkarmak.
Malzemeler:
- 30 g yaş maya
- 1,5 su bardağı su
- 500 g Söke Geleneksel Un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 dal taze kekik
- 2 dal taze biberiye
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı kurutulmuş domates
- Yarım su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
Hazırlanışı:
- Ufak boy bir kasede yaş mayayı suyun bir kısmıyla kaşıkla karıştırarak eritin.
- Bir çırpma kabına unu ve tuzu koyup elinizle harmanlayın.
- Sırasıyla yaş mayalı su, suyun kalanı, bal ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Baharatlar, zeytin, küp küp doğranmış kuru domatesleri de ekleyin ve ele yapışan cıvık bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
- Sıvı yağ ile yağlanmış bir pişirme kabına hazırlamış olduğunuz hamuru koyun.
- Elinize iki yemek kaşığı zeytinyağı alın ve parmaklarınızla bastırarak hamuru tüm kalıba yayın.
- Üzerine biraz daha ekstra baharat ekleyip bir havluyla sarın ve 25 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
- Mayalanma işlemi bittikten sonra ekmeği soğuk fırına koyun.
- Fırınınızı fanlı ayarda 180 dereceye ayarlayın ve üzeri kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakın.
- Fırından çıkardığınız ekmeğin üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve dinlendirin
Afiyet olsun...