Çok Tahıllı Mini Ekmek

SERVİS

5-6 Kişilik

HAZIRLAMA

2 Saat 30 Dakika

ZORLUK

Orta

Çok Tahıllı Mini Ekmek

Malzemeler:

  • 1 paket Söke Çok Tahıllı Un Karışımı
  • 1 paket Söke Kuru Maya (Paketin içindedir)
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı:

  1. Söke Çok Tahıllı Ekmek Unu Karışımı ve kuru mayayı elinizle harmanlayın.
  2. Üzerine 2 su bardağı ılık su ilave ederek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kurumayacak şekilde bez ile kapatarak 20 dakika dinlendirin.
  4. Hamuru yoğurmadan elinizle düzleştirin ve tekrar istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsi içerisine yerleştirin.
  5. Üzerini kurumayacak şekilde bez ile kapatarak 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Hamurun üzerini fırça yardımıyla ıslatın ve dilediğiniz şekilde süsleyin.
  7. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin.
  8. Ekmek pişince fırından çıkarıp soğutma teli üzerinde dinlendirin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa