Çikolatalı Ekmek

Çikolatalı Ekmek

Malzemeler:

3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
2 adet yumurta
20 g yaş maya
Yarım su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım tatlı kaşığı tuz
1/3 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı damla çikolata veya bitter çikolata
1 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

1. Bir kaseye ılık su, süt, yaş maya ve şekerin birazını koyun. Çırpma teli ile karıştırın ve kenarda 10 dakika bekletin.
2. Bir çırpma kabına un, tuz ve şekerin kalan kısmını koyup harmanlayın ve mayalı karışımı, tereyağını, yumurtaları, vanilyayı da ekleyip yoğurmaya başlayın. Çikolataları da ekleyin ve yoğurup yuvarlak hamur haline getirin. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak. Tezgaha hafif un serpin, hamurunuzu koyun ve nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalandırın.
3. Mayalanmanın sonunda hamurunuzu biraz yoğurup yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize koyun. Üzerine yine nemli bez örtün ve 40 dakika daha mayalandırın.
4. Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın. Hamurunuz kabarınca her yerine fırçayla yumurta sarısı sürün ve fırına verin. 35-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa