Yarma Çorbası

SERVİS

3-4 Kişilik

HAZIRLAMA

30 Dakika

ZORLUK

Kolay

Yemeklerde başlangıç olarak tercih ettiğimiz, diğer çorbalardan doyuruculuğu ile farklı olan yarma çorbasını doyurucu öğünler için de tercih edebiliriz. Yoğurdu, nohudu, yarma buğdayı üzerine eklediğimiz naneli tereyağı… Bu muhteşem lezzeti bu tarif ile mutlaka denemelisiniz.

Yarma Çorbası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Söke Organik Un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1/2 su bardağı yarma buğday

Üzeri için;

  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:

  1. Derin bir tencere içerisinde un, yumurta, yoğurt, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımın üzerine kalan suyu ekleyin ve ocağa alın.
  3. Önceden suda bekletilmiş yarma buğday ve haşlanmış nohudu çorbaya ilave edin orta ateşte kaynamaya bırakın.
  4. Çorba kaynamaya ve kıvam almaya başlayınca altını kısın ve ayrı bir tava içerisinde tereyağını kızdırıp üzerine nane ekleyin ve biraz daha kızdırın.
  5. Naneli yağı çorbanın içerisine ekleyip iyice karıştırın ve çorbayı ocaktan alın.
  6. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Nasıl Hazırlanır ?

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa