Şiveydiz Çorbası

SERVİS

3-4 Kişilik

HAZIRLAMA

45 Dakika

ZORLUK

Orta

Şiveydiz Çorbası

Malzemeler:

  • 250 g kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana eti
  • 3 adet taze soğan
  • 3 adet taze sarımsak
  • 1 su bardağı nohut
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. 2 su bardağı suya etleri ekleyin ve iyice haşlayın.
  2. Taze soğan, taze sarımsak ve nohutları ekledikten sonra üzerine 4 su bardağı su ekleyin, kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
  3. Bir kapta süzme yoğurt,un ve yumurta sarısını çırpın.
  4. Tenceredeki sudan ekleyerek karışımı ısıtın ve tencereye ekleyin.
  5. 5 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.
  6. Üzeri için tereyağını eritin ve naneyi ekleyin.
  7. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine sosu gezidip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa