2 su bardağı suya etleri ekleyin ve iyice haşlayın.
Taze soğan, taze sarımsak ve nohutları ekledikten sonra üzerine 4 su bardağı su ekleyin, kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
Bir kapta süzme yoğurt,un ve yumurta sarısını çırpın.
Tenceredeki sudan ekleyerek karışımı ısıtın ve tencereye ekleyin.
5 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.
Üzeri için tereyağını eritin ve naneyi ekleyin.
Kaselere aldığınız çorbanın üzerine sosu gezidip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Tarifler
Misket Köfteli Yayla Çorbası
Kıymayı baharatlarla birlikte yoğurup minik minik yuvarlayın ve hafif un serpiştirdiğimiz tabağa alın.