Üsküp Böreği

Nasıl Hazırlanır ?

Üsküp Böreği

Makedonya’nın zengin mutfağından sofralarımıza misafir olan Üsküp Böreği’nin kabak ve peyniri bir ziyafet şöleninde buluşturduğu yeni tarifimizle karşınızdayız. Eminiz ki bir kez tattıktan sonra bu eşsiz lezzeti her zaman sofrada arayacaksınız.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 adet kabak
  • 250 g beyaz peynir
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 demet maydanoz

Üzeri İçin;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Yumurta, sıvı yağ ve sütü çırpın.
  3. Üzerine unu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Üzerine rendelenmiş kabak, beyaz peynir, karbonat ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
  5. Elde ettiğiniz hamuru spatula yardımı ile fırın kalıbına dökün.
  6. Yumurta sarısını hamurun tüm yüzeyine fırça yardımıyla sürün ve susam serpiştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.