Tuzlu Sade Çörek

Nasıl Hazırlanır ?

Tuzlu Sade Çörek

Malzemeler:

2 su bardağı Söke Tam Buğday Unu
8 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı kefir (veya ayran kıvamında yoğurt)

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın.
2. Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu harmanlayın.
3. Soğuk ve küp küp doğranmış tereyağını ekleyin. Eliniz ile kum kıvamına gelene dek birbirine yedirin.
4. Kefir veya yoğurdu ekleyin ve hafif yapışkan bir hamur elde edene dek yoğurun.
5. Unlanmış tezgaha hamuru alın ve merdane ile 1-1,5 cm kalınlığına açın.
6. Yuvarlak bir kupat veya su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin.
7. Fırın tepsisi veya kalıba alarak fırına verin.
8. Üzerleri kızarana dek yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
9. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine fırça ile biraz tereyağ sürün.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa