Söke Geleneksel Un, yoğurt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru üçe bölün, üzerini temiz bir bezle örtün ve 5 dakika dinlendirin.
İç harcı için; patlıcanların ve domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
Tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış biber ve soğanı kavurun. Patlıcan ve domatesleri ilave edip, 15 dakika, arada karıştırarak pişirin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
Dinlenmiş hamurları tezgaha alın ve bir merdane yardımıyla ince ince açın.
Yarım paket margarini eritip, önce fırın tepsisini yağlayın. Kalan yağı açılmış 3 yufkayı yağlamakta kullanın.
Bir adet açılmış yufkayı 5 paralel parçaya kesin. Her bir parçanın ucuna 1 dolu tatlı kaşığı iç malzemeden koyup, üçgen olacak şekilde katlayın.
Börekleri tepsiye dizip, üstlerine yumurta sarısı sürün ve susamla süsleyin.
200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...
Tarifler
Kıymalı Rulo Börek
İç harcı için küçük parçalar halinde doğradığınız soğanı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte tavada pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı i ...
Devamını Oku
Tarifler
Ispanaklı Gül Böreği
Hamur için su, süt, yumurta akı, sıvıyağ, sirke, tuz ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın.
Söke Geleneksel Unu karışıma ekleyerek o ...
Devamını Oku
Tarifler
Çiğ Börek
Söke Geleneksek Un, sirke ve tuzu karıştırın, azar azar suyu ekleyerek güzelce yoğurun.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun üzeri ...
Devamını Oku
Tarifler
Ispanaklı Börek
1. Hamur malzemelerini karıştırın ve çok yumuşak olmayan bir hamur eldene dek yoğurun. 2. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.Devamını Oku
Tarifler
Sucuklu Tava Böreği
1. Yufka hamuru için un ve tuzu harmanlayın. Suyu azar azar ekleyin, hafif yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun ve hamuru 15 dakika dinlendirin ...