Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek

Genelde patlıcan denildiğinde akla ilk karnıyarığın, oturtmanın, közlemenin tadı gelir. Ancak patlıcan denildiğinde aklınıza patlıcanlı börek tadı gelmiyorsa önemli bir lezzetten uzak kalmışsınız demektir. O klasik börek tadına patlıcanı ekleyip tadına baktıktan sonra emin olun patlıcan denildiğinde aklınıza ilk börek gelecektir !

Malzemeler:

Hamur İçin;

  • 2,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 adet yumurta sarısı

İç Harç İçin;

  • 5 tane patlıcan
  • 5 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 175°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Derin bir kap içerisine; un, süt, sıvı yağ, limon suyu ekleyin ve ele yapışmayan bir hal alana kadar yoğurun.
  3. Patlıcanları alacalı soyun.
  4. Soyduğunuz patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
  5. Soğanları küp küp doğrayın ve ince doğranmış biberler ile beraber bir tencere içerisinde kavurun.
  6. Biberler ve soğanlar kavrulduktan sonra dinlendirilmiş patlıcanları süzün ve tencereye ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  7. Su, rendelenmiş domates ve baharatları da ekleyerek iyice kavurun.
  8. Hamurları yumruk büyüklüğünde bezelere ayırıp yufka kalınlığında açın.
  9. Hazırladığınız harcı açılmış hamurların üzerine ekleyin ve sıvı yağ ile yağlayarak sarın.
  10. Yuvarlak bir fırın tepsisi içerisine sarmal bir şekilde hamuru yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  11. Önceden 175°C derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
  12. Dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.