Patatesli Açma Börek

Patatesli Açma Börek

Nasıl kıymetli olur sevdikleriniz için elinizle açtığınız börek. Sevgiyle birleştiğiniz masada sıcacık böreğin kokusu ve sabırsızlıkla beklenen son dakikalar. Ve o piştiği an… İlk lokmada “harika olmuş” dedirten tat ve yedikçe yedirten lezzet! Ellerinize sağlık iyi ki varsınız.

Malzemeler:

Börek hamuru için;

  • 6 su bardağı Söke Baklavalık ve Böreklik Un
  • 2 su bardağı Ilık su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İç harcı için;
  • 3 orta boy patates 
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Ara katlar için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Un ve geri kalan bütün börek hamuru malzemelerini derin bir kaba alın ve yoğurun.
  3. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Yoğurma işlemi bitince, hamuru streçle sararak 1-2 saat dinlenmeye bırakın.
  5. İç harcı hazırlamak için; patatesleri diri kalacak şekilde haşlayın. Bir süre soğumalarını bekleyin ve patatesleri rendeleyin.
  6. Soğanları küp küp doğrayın ve hafif pembeleşene kadar kavurun.
  7. Kapya biberleri ince ince doğrayın ve soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.
  8. Rendelenmiş patatesleri, baharatları, sıvıyağı ve soğanlı biberli karışımı derin bir kap içerisine alarak iyice karıştırın.
  9. Dinlendirdiğiniz hamuru, silindir haline getirin ve yumruk büyüklüğünde parçalara ayırın ve yuvarlak şekiller vererek tezgâha dizin.
  10. Bir tava içerisinde tereyağını eritin ve sıvıyağ ile karıştırın.
  11. Hamur bezelerini, tezgâhta teker teker hafif unla 15-20 cm çapında açın ve her birinin üzerine hazırladığınız yağ karışımını gezdirin ve aynı şekilde tüm bezeleri üst üste dizin ve dinlendirmeye bırakın.
  12. Hamurlar esnek ve yumuşak bir yapıya geldiğinde eliniz ile fırın tepsinizin büyüklüğünde açın.
  13. Hazırladığınız hamurların yarısını aralarında yağ karışımını gezdirerek fırın tepsisine üst üste dizin.
  14. Orta kısmına iç harcı ekleyin ve hamurun kalan yarısını da aralarına yağ karışımı gelecek şekilde üst üste dizin.
  15. 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin, dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.