İç harcı için küçük parçalar halinde doğradığınız soğanı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte tavada pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekinceye kadar soteleme işlemini sürdürün.
Tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirin ve ocaktan alın.
Derin bir kapta yumurta, sıvıyağ, tuz, kabartma tozu ve suyu iyice karıştırın. 2,5 su bardağı Söke Geleneksel Unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, sert bir hamur elde edebilmek için kalan yarım su bardağı Söke Geleneksel Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamur toparlanınca mutfak tezgahına alın ve ideal kıvama gelmesi için 2-3 dakika daha yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 12 eşit parçaya bölün ve elinizle yuvarlayın. Üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika kadar dinlendirin.
Bir bezeyi unladığınız tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine arası için erittiğiniz tereyağ ve sıvıyağ karışımından sürün. İkinci bezeye de aynı işlemi yapın, yağladığınız ilk bezenin üstüne koyun. 3. bezeye de aynı işlemi uygulayın.
Son bezeyi de aynı şekilde açın ve yağlamadan diğer bezelerin üzerine koyun. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.
Elde ettiğiniz 3 hamur grubunu sırasıyla tezgahınıza alın ve kullanacağınız tepsinizin büyüklüğünde yeniden açın.
Açtığınız hamurların üzerine iç harcı yerleştirin, yuvarlayarak sarın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Hamurların üzerlerine eritilmiş tereyağını sürün.
180 derece fırında 50 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Tarifler
Patlıcanlı Muska Böreği
Söke Geleneksel Un, yoğurt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru üçe bölün, üzerini temiz bir bezle ö ...
Devamını Oku
Tarifler
Ispanaklı Gül Böreği
Hamur için su, süt, yumurta akı, sıvıyağ, sirke, tuz ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın.
Söke Geleneksel Unu karışıma ekleyerek o ...
Devamını Oku
Tarifler
Çiğ Börek
Söke Geleneksek Un, sirke ve tuzu karıştırın, azar azar suyu ekleyerek güzelce yoğurun.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun üzeri ...
Devamını Oku
Tarifler
Ispanaklı Börek
1. Hamur malzemelerini karıştırın ve çok yumuşak olmayan bir hamur eldene dek yoğurun. 2. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.Devamını Oku
Tarifler
Sucuklu Tava Böreği
1. Yufka hamuru için un ve tuzu harmanlayın. Suyu azar azar ekleyin, hafif yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun ve hamuru 15 dakika dinlendirin ...