Hamur için su, süt, yumurta akı, sıvıyağ, sirke, tuz ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın.
Söke Geleneksel Unu karışıma ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
İyice yoğurduktan sonra tezgaha aldığınız hamuru 10-12 parçaya ayırın. Her birini merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine yağ sürülerek üst üste koyun.
5-10 dakika dinlendirdikten sonra tezgah ya da masa üzerinde kenarlarından tutup çekerek açın.
İç harcı için ıspanağı, soğanı, tuzu, kimyonu, karabiberi ve sıvı yağı derin bir kapta karıştırın.
Hazırlanan iç harcı üzerlerine serpiştirin ve rulo şeklinde sarın, gül şekli verin ve yağladığınız tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kasede çırpın ve üzerlerine sürün.
180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Tarifler
Patlıcanlı Muska Böreği
Söke Geleneksel Un, yoğurt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru üçe bölün, üzerini temiz bir bezle ö ...
Devamını Oku
Tarifler
Kıymalı Rulo Börek
İç harcı için küçük parçalar halinde doğradığınız soğanı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte tavada pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı i ...
Devamını Oku
Tarifler
Çiğ Börek
Söke Geleneksek Un, sirke ve tuzu karıştırın, azar azar suyu ekleyerek güzelce yoğurun.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun üzeri ...
Devamını Oku
Tarifler
Ispanaklı Börek
1. Hamur malzemelerini karıştırın ve çok yumuşak olmayan bir hamur eldene dek yoğurun. 2. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.Devamını Oku
Tarifler
Sucuklu Tava Böreği
1. Yufka hamuru için un ve tuzu harmanlayın. Suyu azar azar ekleyin, hafif yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun ve hamuru 15 dakika dinlendirin ...