Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Un ve tuzu bir kapta harmanlayın.
Suyu ilave edip hafif yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
Hamuru toparlayıp üzerini örterek yarım saat dinlendirin.
Bu sırada ayıkladığınız ve iyice yıkadığınız ıspanakları küp küp doğradığınız soğan ile birlikte sıvı yağda kavurun.
Ispanaklı harç soğuyunca, yoğurt ve tuz ekleyerek karıştırın.
Hamuru yaklaşık 20 eşit parçaya bölün. Parçaların üzerine bastırarak veya merdane ile hamurları biraz büyütün.
Hamurların arasına eritilmiş tereyağ veya margarin sürün ve 10 katlı bir hamur elde edin (Bunu 2 kez yapıyoruz ve 2 adet 10 katlı hamur elde ediyoruz).
İlk 10 katlı hamurunuzu yağlanmış borcama yerleştirin. Ispanak harcınızı hamurun üzerine yayın. Üzerine diğer 10 katlı hamurunuzu yerleştirin ve hamurların kenarlarını birleştirerek üzerine bükün.
Börek hamurunuz hazır. Üzerine yine eritilmiş tereyağ veya margarinden sürüp güzelce yayın.
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verin. Üzeri kızarınca fırından alabilirsiniz. Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
Tarifler
Patlıcanlı Muska Böreği
Söke Geleneksel Un, yoğurt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru üçe bölün, üzerini temiz bir bezle ö ...
Devamını Oku
Tarifler
Kıymalı Rulo Börek
İç harcı için küçük parçalar halinde doğradığınız soğanı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte tavada pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı i ...
Devamını Oku
Tarifler
Ispanaklı Gül Böreği
Hamur için su, süt, yumurta akı, sıvıyağ, sirke, tuz ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın.
Unu karışıma ekleyerek orta sertlikte bi ...
Devamını Oku
Tarifler
Çiğ Börek
Un, sirke ve tuzu karıştırın, azar azar suyu ekleyerek güzelce yoğurun.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun üzerini nemli bir bez ...
Devamını Oku
Tarifler
Ispanaklı Börek
1. Hamur malzemelerini karıştırın ve çok yumuşak olmayan bir hamur eldene dek yoğurun. 2. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.Devamını Oku