Harcı için önce ince kıyılmış soğanları sıvı yağ ekleyerek kavurun daha sonra kıyma, tuz ve karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin.
Bulguru yıkayarak sıcak suda bekletin.
Cevizi, sıcak suda beklettiğiniz bulguru ve doğranmış maydanozu iç harcın üzerine ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Ayrı bir kapta un, tuz ve suyu sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yoğurduktan sonra hamuru bezelere ayırın ve üzerini bir bez ile örterek 15 dakika dinlendirin, daha sonra tabak büyüklüğünde yufkalar açın.
Yufkaları bıçak yardımıyla dörde bölün ve yağlayın.
Yufkanın geniş kısmına harçtan ekleyin ve rulo haline getirin.
Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.
Kızartın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...
Tarifler
Kıymalı Rulo Börek
İç harcı için küçük parçalar halinde doğradığınız soğanı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte tavada pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı i ...
Devamını Oku
Tarifler
Ispanaklı Gül Böreği
Hamur için su, süt, yumurta akı, sıvıyağ, sirke, tuz ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın.
Söke Geleneksel Unu karışıma ekleyerek o ...
Devamını Oku
Tarifler
Çiğ Börek
Söke Geleneksek Un, sirke ve tuzu karıştırın, azar azar suyu ekleyerek güzelce yoğurun.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun üzeri ...
Devamını Oku
Tarifler
Ispanaklı Börek
1. Hamur malzemelerini karıştırın ve çok yumuşak olmayan bir hamur eldene dek yoğurun. 2. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.Devamını Oku
Tarifler
Sucuklu Tava Böreği
1. Yufka hamuru için un ve tuzu harmanlayın. Suyu azar azar ekleyin, hafif yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun ve hamuru 15 dakika dinlendirin ...